• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slika-vrijeme umjetnika Igora Bošnjaka

U Muzeju savremene umjetnosti RS u četvrtak u 20 časova biće otvorena izložba Image-Time, Slika-vrijeme, multimedijalnog umjetnika Igora Bošnjaka.

 Slika-vrijeme umjetnika Igora Bošnjaka Izvor: MONDO

Izložba Igora Bošnjaka je multimedijalnog karaktera u kojem je dominantan medij video. Bošnjak svojim radovima reaguje na savremenu umjetničku, ali i širu, društvenu scenu Bosne i Hercegovine, a svoju umjetničko-teorijsku ideju za ovu izložbu temelji na osnovu teorijske postavke filozofa Žil Deleza – Kretanje-Slika, Slika-Kretanje.

Radovi na izložbi i njen naslov Image-Time, Slika-vrijeme u opštem smislu predstavljaju slike vremena u kojem živimo, ali takođe problematizuju bavljenje teorijom i praksom video umjetnosti, odnosno umjetnosti u cjelini.

Igor Bošnjak je rođen u Sarajevu 1981. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju 2005. godine, a 2008. godine stekao postdiplomski master na studijama Teorije i umjetnosti na Univerzitetu umjetnosti u Beogradu. Od 2008. godine pohađa doktorske studije na istom Univerzitetu.

Pored slikarstva, istražuje polja novih medija, filma i videa. Autor je i kustos internacionalnog projekta www.namaTre.ba u Trebinju. Zaposlen je kao asistent na Odsjeku slikarstva, na predmetima fotografije i proširenih medija , Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju.

Važnije i vrlo zapažene samostalne izložbe Igor Bošnjak je imao u Beogradu (Estetizacija politike, Umjetnički centar UBSM-Univerzitetska biblioteka, Beograd 2011.), Sarajevu (Balkanication, Dupleks Galerija, Sarajevo, 2010.), Ljubljani (Smoking and Rolling Tobacco, trodnevni performans ispred Muzeja moderne umjetnosti 2010.), Herceg Novom (PainThings, Galerija Josip Bepo Benković 2009.), i Podgorici (Untitled, Galerija Most, 2007.).

Izlagao je na velikom broju grupnih izložbi i projekata, a banjalučka publika je mogla da vidi radove Igora Bošnjaka 2010. godine na izložbi radova finalista Nagrade za mlade likovne umjetnike ZVONO 2010. u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, kao i na Međunarodnoj izložbi SPAPORT 2010.

Izložba će biti otvorena do 10. maja ove godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop