• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sirotanovići" u Domu omladine: Dan rada na crno

Predstava "Dan rada na crno" (dan Afrike) u Domu omladine počinje u 20 časova, a cijena ulaznice je 3 KM.

 "Sirotanovići" u Domu omladine: Dan rada na crno Izvor: MONDO

Komičarska trupa AKT Alija Sirotanović povodom dana Afrike 23. maja,odigraće predstavu simboličnog naziva, "Dan rada na crno".

"Predstava nije klasičan dramski tekst i nema jasno definisanu pozorišnu formu.  Ona se zapravo sastoji od niza kratkih skečeva koji pojedinačno nisu tematski vezani, ali zajedno čine jednu cjelinu u kojoj se na jedan satirično sarkastičan i nadasve komičan način oslikava sociološko politička situacija u BiH, kao i društva u cjelini. Kroz naše skečeve prikazan je trnovit put BiH i susjednih zemalja ka evroatlantskim integracijama na jedan duhovit i prije svega realističan način.  Naša kritika društva u kojem živimo je britka i jasna. Svi naši skečevi su nastali iz nekog vida bunta prema okruženju i društvu u kojem živimo", rekao je glumac Mirko Komljenovic Mirkan o predstavi.

Kritičari njihove skečeve opisuju kao najinteligentniji humor koji obrađuje postratno-tranzicijsku tematiku. "Sirotanovići" će pored večerašnje predstave nastupiti i na prvom "EX YU FESTIVALU KOMEDIJE", koji će se održati u Zagrebu od 25. do 27. maja. Organizator festivala je udruženje komičara "KOMEDIJA S NOGU". (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop