• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Počinje Teatar fest

Teatar fest "Petar Kočić 2011" na kome će publika imati priliku da pogleda sedam predstava biće održan od 7. do 13. juna u Narodnom pozorištu RS.

 Banjaluka: Počinje Teatar fest Izvor: MONDO

Četrnaesti Teatar fest održava se pod motom "Nova drama - postdramsko pozorište", u okviru kojeg će se za sedam nagrada boriti šest predstava dok će predstava "Otelo", u izvođenju "Bitef" teatra i "Grad teatra" Budva, biti prikazana u čast nagrađenih.

U takmičarskom dijelu Teatar festa biće izvedene predstave "Matica" Pozorišta "Atelje 212" iz Beograda, "Balon" Tatra "EXIT" i Teatra "2000" iz Zagreba, "Banović Strahinja" Narodnog pozorišta "Nepszinhaz" iz Subotice, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta RS, "Život u tesnim cipelama" "Zvezdara" teatra iz Beograda, te "Sedam i po" u izvođenju Narodnog pozorišta RS, Pozorišta "Atelje 212" i Novosadskog pozorišta "Ujvideki Szinhaz".

Selektor ovogodišnjeg Tatar festa Rade Simović rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je imao priliku da pogleda oko 20 predstava, te da je izabrao šest najboljih.

On je napomenuo da se sve predstave bave muško-ženskim odnosima što kulminira u predstavama "Banović Strahinja" i "Otelo", zatim konkretizacijom stvarnosti, što se najbolje vidi u predstavama "Radnička hronika" i "Život u tesnim cipelama", te odnosom prema grijehu i krivici što se najbolje vidi u predstavama "Matica" i "Sedam i po".

Direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković istakao je da je Teatar fest jedna od najvažnijih kulturna manifestacija u RS, ali i u BiH.

"Nastojaćemo rasprodati sve ulaznice za Teatar fest jer nismo dobili sredstva koja smo planirali kako bismo se uvjerili da li Banjaluka ima publiku kojoj treba pozorište i pozorišna scena", dodao je Novaković

Teatar fest biće otvoren 7. juna u 19.30 časova, a predstave će biti igrane sa početkom u 20.00 časova.

Generalni pokrovitelji 14. Teatar festa su Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Banjaluka, kompanija "M:tel" i Radio televizija RS, a posebnu podršku dalo je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Srbije.

Cijena ulaznice za predstavu je 20 KM, a paket ulaznica za sve dane 80 KM.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop