• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Teatar fest

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović večeras je u Narodnom pozorištu RS svečano otvorio Četrnaesti teatar fest "Petar Kočić 2011".

 Otvoren Teatar fest Izvor: MONDO

Na ovogodišnjem teatar festu  "Petar Kočić 2011"  banjalučka publika će moći do 13. juna da pogleda sedam predstava iz zemalja regiona.

Kasipović je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja ove pozorišne manifestacije u Banjaluci, ali i zbog pozorišnih događanja na Palama, u Zvorniku, Trebinju, Doboju, jer ovaj vid umjetnosti pokazuje šta sve može Srpska.

"Nadam se da će banjalučka publika imati šta da vidi u narednih sedam pozorišnih dana i da će im ova manifestacija pružiti nezaboravne trenutke", naglasio je Kasipović.

On je zahvalio i Upravi Narodnog pozorišta RS za trud i energiju koju su uložili, ističući da ovo pozorište dobija nagrade gdje god da ode.

U okviru Četrnaestog teatar festa, koji se održava pod motom "Nova drama - postdramsko pozorište", za sedam nagrada boriće se šest predstava, dok će predstava "Otelo", u izvođenju "Bitef teatra" i "Grad teatra" Budva, biti prikazana u čast nagrađenih.

U takmičarskom dijelu Teatar festa biće izvedene predstave "Matica" Pozorišta "Atelje 212" iz Beograda, "Balon" Teatra "Egzit" i Teatra "2000" iz Zagreba, "Banović Strahinja" Narodnog pozorišta "Nepszinhaz" iz Subotice, "Radnička hronika" Narodnog pozorišta RS, "Život u tesnim cipelama" "Zvezdara" teatra iz Beograda, te "Sedam i po" u izvođenju Narodnog pozorišta RS, Pozorišta "Atelje 212" i Novosadskog pozorišta "Ujvideki Szinhaz".

Generalni pokrovitelji Teatar festa su Ministarstvo prosvjete i kulture RS, grad Banjaluka, kompanija "M:tel" i Radio-televizija RS, a posebnu podršku dalo je Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Srbije.

Večerašnjem otvaranju Četrnaestog teatar festa "Petar Kočić 2011" prisustvovao je i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

Cijena ulaznice za predstavu je 20 KM, a paket ulaznica za sve dane 80 KM.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop