• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspješna sezona TASTER FEST-a

Predstavnici grupa sa putujućeg pozorišnog festivala “TASTER FEST” i produkcija “VizArt” potpisali su Sporazum o saradnji.

 Uspješna sezona TASTER FEST-a Izvor: MONDO

Sporazumom su učesnici zvanično potvrdili uspješnu saradnju na organizaciji proteklog “TASTER FEST”-a, te su se obavezali da u budućnosti zajednički djeluju na unapređenju pozorišne djelatnosti u našoj zemlji.

"Ovim sporazumom završavamo jedan ciklus i odmah počinjemo pripreme za naredni, drugi 'Taster fest' koji će se održati sledeće godine. Nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti uspješno sarađivati sa ovogodišnjim učesnicima, ali i da ćemo angažovati neke nove pozorišne grupe te tako proširiti djelovanje na prostor cijele BiH“, rekao je Zoran Galić, direktor produkcije „VizArt“. 

Putujući pozorišni festival “TASTER FEST” održan je od 18. marta do 17. aprila u pet gradova u BiH. Učesnici festivala bili su Bosansko pozorište iz Tešnja, Teatar mladih iz Bihaća, Amaterska pozorišna trupa “Milenijum” iz Srpca, Dramski studio „Desnica“ Pozorišta Prijedor te Gradsko pozorište „Talija“ iz Bijeljine.

“TASTER FEST” je podržan putem programa Kultura za razvoj koji provode UNDP, UNESCO i UNICEF. Program festivala okupio je preko 200 učesnika, većinom mladih ljudi, a plan festivala je da u budućnosti proširi svoje aktivnosti na još veći broj gradova i postane prvi festival takve vrste u BiH.

Cilj „TASTER FEST“-a je da doprinese povećanju aktivnosti mladih u lokalnim zajednicama širom BiH, putem umjetnosti, kao značajnog djela kulturnog razvoja, te izgradi okruženje pogodno za povećanje interkulturalnog razumijevanja i stvori osnovu za saradnju i razvoj. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop