• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje "Ljeto na Vrbasu"

U organizaciji Turističke organizacije grada Banjaluka, od 21. do 24. jula na obalama Vrbasa biće održana tradicionalna manifestacija "Ljeto na Vrbasu".

 Počinje "Ljeto na Vrbasu" Izvor: MONDO

Cilj manifestacije je jačanje turističke ponude i sportskog i kulturnog života grada kroz objedinjavanja svih aktivnosti koje se održavaju na Vrbasu i njegovim obalama tokom ljeta, te podizanje svijesti građana i turista o vrijednostima i specifičnostima Vrbasa.

"Ljeto na Vrbasu" je jedna od nastarijih manifestacija u BiH koju su prvi put organizovali članovi Kluba akademičara Banjaluka daleke 1953. godine pod imenom "Karneval na Vrbasu". 1980. godine manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu" 1995. godine manifestacija dobila sadašnje ime "Ljeto na Vrbasu".

U saopštenju za javnost Turističke organizacije grada Banjaluka navodi se da "Ljeto na Vrbasu" iz godine u godinu privlači sve veći broj učesnika, posjetilaca i medija koji na ovaj način ukazuju na značaj rijeke Vrbas za grad Banjaluku i njene građane.

Manifestacija ističe potrebu zaštite rijeke Vrbas i njegovanja vrijednosti kao prirodne ljepote, zatim specifičnih plovnih objekata kao što je dajak, zaštita izraženog biodiverziteta i njegovanje i gajenje specifičkog odnosa između građana Banjaluke i Vrbasa.

Programom manifestacije, za sutra su na plaži ispod dvorane Obilićevo od 16.00 do 20.00 časova predviđena sportska takmičenja i to u basketu za dječake i djevojčice, fudbalu na pijesku, te rukometu na pijesku uz muziku.

Za petak, 22. jula, na plaži ispod dvorane Obilićevo predviđena su polufinalna takmičenja u sportu, te nastup KUD-a "Čajavec".

U subotu, 23. jula, na plaži ispod dvorane Obilićevo zakazana su finalna takmičenja, dodjela medalja, muzički program, a na obalama Vrbasa kod gradskog mosta pripadnici Oružanih snaga BiH prezentovaće vještina i opremu za civilne operacije.

Centralni dio manifestacije predviđen je za nedjelju, 24. jula, i to na gradskom mostu i plažama na obalama Vrbasa.

Tada će biti održana trka dajak čamaca, izbor najljepšeg dajaka, trka kajak čamaca, takmičenje u sportskom ribolovu, rafting regata, nastup ronilaca i spasilaca Ronilačkog kluba "Buk", padobranski skokovi članova Padobranskog kluba "Banjaluka", skokovi sa gradskog mosta, dodjela nagrada i priznanja, te muzički program.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop