• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Publika izabrala Filharmoniju

Iako Filharmonija "bira publiku" - publika je ipak izabrala njih!

 Publika izabrala Filharmoniju Izvor: MONDO

Karte za prvi koncert Beogradske filharmonije u novoj sezoni, koji će se održati u petak 9. septembra u Kolarčevoj zadužbini rasprodate su.

Koncert sa dirigentom Darkom Butorcem i solistkinjom Larom Sen Džon, violina, biće koncert koji će otvoriti novu sezonu koja je nezvanično već počela šetnjom članova filharmonije Silikonskom dolinom (ulica Strahinjića bana) sa "zahvalnicom" tamošnjim "starosjediocima" što ne dolaze na njihove koncerte.

Kako je Tanjugu  izjavio direktor Filharmonije Ivan Tasovac interesovanje publike za sve koncerte u novoj sezoni je veliko, a govoto sve karte su prodate. "Prvi koncert je iz ''Popularnog ciklusa'', slijedi naš prošle godine započet ciklus ''Nove godine'' koji počinje 22. septembra, izjavio je Tasovac.

U "Popularnom ciklusu" sa Filharmonjom će svirati dva popularna srpska muzičara koja žive i rade u inostranstvu, ali se redovno vraćaju domaćoj publici: violinista Stefan Milenković i pijanista Aleksandar Madžar.

Od ciklusa u novoj sezoni najavljeni su Monografski ciklus i Ciklus Pika-Točka-Tačka, u oviru koga će gostovati Ljubljanska i Zagrebačka filharmonija.

Novu koncertnu sezonu Beogradske filharmonije promovisali su članovi duvačkog kvinteta BF koji su izveli ulični performans početkom nedjelje.

Obučeni u koncertna odijela sa Studentskog trga spustili su se u ulicu Strahinjića bana i među posjetioce brojnih lokala uneli pometnju transparentom na kome je pisalo "Hvala što ne dolazite".

Prema riječima vođe kreativnog tima Fondacije BF Vladimira Ðukelića, na ovaj neobični način predstavljanja nove sezone odlučili su se kako bi skrenuli pažnju na klasičnu muziku koja može biti provokativna, intrigantna, emotivna kao i pop kultura.

Apropo tvrdnji koje su se mogle čuti da su karte za koncerte Beogradske filharmonije skupe i da je to razlog zašto ljudi ne odlaze na njih, moramo konstatovati da cijena karte za koncert iznosi 600 dinara, što su je jedva jedna tura pića u popularnoj Silikonskoj dolini.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop