• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pale: Počeli "Dani Duška Trifunovića"

Predstavom za djecu ''Luckasti klovn'' u Domu kulture na Palama danas je počela trodnevna književna manifestacija ''Dani Duška Trifunovića''.

 Pale: Počeli "Dani Duška Trifunovića" Izvor: MONDO

Direktor Kulturnog centa Pale Gordana Samardžija rekla je novinarima da je ova manifestacija posvećena pjesniku kojeg se treba uvijek sjećati, a ovo je način da se odužimo Dušku Trifunoviću za njegova djela.

''Manifestacija je podijeljena u dva segmenta, jedan dan je posvećen djeci, a drugi dan odraslima. Večeras će nastupiti dječiji pisci i biće proglašeni pobjednici i podjeljene nagrade za najbolje učeničke radove o temi `Imam nešto važno da ti kažem`'', istakla je Samardžija.

Ona je dodala da Kulturni centar, koji je organizator manifestacije, svake godine raspisuje konkurs za učeničke radove za ''Dane Duška Trifunovića'', a teme konkursa su različiti naslovi Trifunovićeve poezije.

Ovu petu po redu manifestaciju je na gradskom trgu svečano otvorio načelnik opštine Pale Slobodan Savić, koji je rekao novinarima da je ova manifestacija već postala tradicionalna, te da su ovakva kulturna dešavanja vrlo bitna za Pale.

Dječiji pisac Tode Nikoletić naglasio je da su danas pozorišne predstave najbolji vid edukacije djece i da bi trebalo biti više ovakvih manifestacija kako bi djeca odrastala uz poeziju i dječije pozorište.

Pored Nikoletića, danas su paljansku djecu zabavljali i pjesnici Alkesandra Lukić, Dejan Đogo, Željko Pržulj, a nastupale su plesne grupe ''Orion'' i ''M-skipers''.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop