• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spomenik Tomi Zdravkoviću

U centralnom gradskom parku u Leskovcu 29. septembra će biti otkriven spomenik posvećen legendarnom pjevaču narodne muzike

 Spomenik Tomi Zdravkoviću Izvor: MONDO

Podizanje spomenika, nedaleko od mjesta gdje je bila kafana "Radan" u kojoj je Toma počeo karijeru zajedno sa Silvanom Armenulić, biće finansirano iz gradskog budžeta.

Pored spomenika će biti otkrivena i spomen-česma sa Tominim likom i stihovima pjesama koje je pjevao, i biće prikazan film o legendarnom pjevaču, diplomski rad reditelja Aleksandra Saše Stankovića.

"Podizanje spomenika je velika stvar za celu Srbiju, a posebno za mene i našu porodicu. Umjetnik kakav je bio Toma Zdravković zaslužuje da dobije jedno tako veliko obilježje. Spomenik će biti postavljen u centru grada, pored kafane Radan, gde je Toma počeo pjevačku karijeru", rekao je Tomin brat Novica.

Toma Zdravković se rodio 20. novembra 1938. godine u Aleksincu, a preminuo je 30. septembra 1991. godine u Beogradu. Od trećeg mjeseca je živio u Pečenjevcu, a sa nepunih 19 preselio se u Leskovac. Od 1971. godine objavio je 11 albuma.

Toma Zdravković ima skoro 190.000 fanova na Facebooku.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop