• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalukanima 2011: U konkurenciji 315 filmova

U Banjaluci će se od 23. do 28. oktobra održati Međunarodni festival animiranog filma, na kome će biti prikazano 315 filmova iz 30 zemalja svijeta.

 Banjalukanima 2011: U konkurenciji 315 filmova Izvor: MONDO

Za festivalske nagrade boriće se 61 film, a festivalski programi biće istovremeno održani i u Sarajevu, Bijeljini, Tuzli, Trebinju i Mrkonjić Gradu.

Fond novčanih nagrada iznosi 10.000 KM, a pored glavne nagrade od 6.000 KM dodjeljuju se i dvije novčane nagrade od 2.000 KM, i to za najbolji dječiji animirani film i za kreativnost i umjetnički izraz.

Banjalučka publika vidjeće retrospektivu britanske animacije, izbor filmova najpoznatijih francuskih škola animacije, nagrađenih filmova sa ovogodišnjeg "Anesija", izbor "Cartoon d'Or 2011", program indijske animacije, savremenu slovenačku animaciju, dva bloka filmova studija Kečkemet iz Mađarske, dječiju animaciju i dugometražne animirane filmove "Iluzionista" i "Mačka u Parizu".

U programu festivala biće održano i nekoliko autorskih retrospektiva, a na festivalu će gostovati istaknuti britanski animator Fil Muloj, jedan od najkontroverznijih autora današnjice.

U sastavu ovogodišnjeg žirija nalazi se prošlogodišnja dobitnica Gran prija Izabela Plucinska iz Poljske, Vera Nojbauer iz Velike Britanije, Marko Meštrović iz Hrvatske, Steva Živkov iz Srbije i Luka Kecman iz RS.

Direktor Međunarodnog festivala animiranog filma Banjaluka 2011 je Goran Dujaković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop