• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo sedmi "Dukatfest"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Sedmi "Dukatfest" otvoren je večeras ispred hrama Hrista Spasitelja predstavljanjem folklornih ansambala iz Argentine, Italije, Makedonije, Austrije i Republike Srpske.

 Počeo sedmi "Dukatfest" Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Direktor Festivala Natalija Trivić rekla je da se ove godine ova smotra folklora održava pod motom "Dukatfest za humanost", jer će sredstva prikupljena prodajom ulaznica za centralno festivalsko veče biti donirana stradalim u poplavama u Šamcu, Bijeljini i Doboju.

"Festival će biti revijalnog i humanitarnog, a ne takmičarskog karaktera. Centralno festivalsko veče biće održano sutra u Sportskoj dvorani `Obilićevo` sa početkom u 21.00 čas, a cijena ulaznica je pet KM", rekla je Trivićeva.



Otvaranju festivala, koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i gradova domaćina, prethodio je defile učesnika od Trga Krajine do hrama Hrista Spasitelja.

Ovogodišnji "Dukatfest" počeo je sinoć u Modriči, koncertom ansambla "Arbershere" iz Italije, a osim Banjaluke i Modriče, domaćini festivala biće i Prnjavor i Gradiška.

Na Festivalu učestvuju ansambli "Arbeshere" iz Italije, "Santjago del Estero" iz Argentine, "Hengberg" iz Austrije, "Duo Belegzija" iz Makedonije, KUD "Veselin Masleša" iz Republike Srpske i kulturno umjetnička društva i etno-grupe iz Banjaluke, Modriče, Prnjavara.

Pogledajte fotogaleriju!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop