• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Od kolijevke pa do braka“ otvorila Zaplet

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Gromoglasnim aplauzom banjalučka publika nagradila je predstavu “Od kolijevke pa do braka ” u režiji Ane Đorđević, u premijernom izvođenju Gradskog pozorišta Jazavac, kojom je večeras zvanično otvoren šesti festival mladog glumca Zaplet.

 “Od kolijevke pa do braka“ otvorila Zaplet Izvor: Vedran Ševčuk/ MONDO

Komediju nastalu po djelu Branislava Nušića „Autobiografija“ režirala je  Ana Đorđević, scenografiju i kostimografiju potpisuje Vladana Trnić, a muziku banjalučki bend Sopot.

Predstavu odlikuje jednostavna radnja, dobra dinamika i mnoštvo likova, zahvaljujući nevjerovatnim transformacijama glumaca Miljke Brđanin, Aleksandra Blanića, Smiljane Marinković i Danila Kerkeza.

"Svako od nas, kako postaje svjestan sebe, vjeruje da je nešto posebno, da će se upisati u istoriju, mijenajući njen tok svojom genijalnošću. Svako od nas iskreno vjeruje da je najljepši, najpametniji, najhrabriji čovjek kojeg je svijet ikada vidio. I, iako nas život upornošću magarca neprekidno, i na svakom koraku demantuje, mnogi od nas nastavljaju da vjeruju u svoju izuzetnost do kraja života", riječi su rediteljke Ane Đorđević o predstavi.

Branislav Nušić se u svom djelu „Autobigrafija“ našalio na račun vjere u svoju izuzetnost, razotkrivajući sa veselom ironijom tajne svog odrastanja i sazrijevanja koje nisu pohvalne. Iako je Nušić roman napisao prije 90 godina radnja ove predstave je aktuelna i danas i ne razlikuje se mnogo od današnjeg načina i poimanja života.

Priča prati odrastanje čovjeka, od rođenja pa do braka, kroz niz komičnih situacija, jer kako je i sam Nušić napisao sa brakom se taj put i završava.

Izuzetno uigran ansambl Jazavca uspio nam je dočarati taj put, uz sjajne transformacije likova, a posebne ovacije dobila je glumica Miljka Brđanin, koja je još jednom pokazala svoje glumačko umijeće.

Ovom predstavom Gradsko pozorište Jazavac obilježilo je i 150. godišnjicu od rođenja velikog srpskog komediografa Branislava Nušića.

Šesti festival mladog glumca otvorili su glumica i direktorica Zapleta Dragana Marić i predsjednik žirija Stojan Matavulj, izrazivši veliko zadovoljstvo posjetom publike i zahvalnost svima koji su pomogli kako Jazavcu tako i festivalu Zaplet, koji će vjerujemo postati prepoznatljiv kako kod nas tako i u regionu.

Šesti Zaplet nastavlja se u srijedu u 20 časova, kada će na sceni Gradskog pozorišta Jazavac biti odigrana predstava „Ćelava pjevačica“ Ateljea 212 iz Beograda.

Pogledajte fotografije iz predstave "Od kolijevke pa do braka".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop