• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završeno snimanje dokumentarca "Djeca''

Autor mondo.ba

U Trnovu su snimljene završne scene za dokumentarni film ''Djeca'' koji se realizuje u produkciji Radio Televizije Republike Srpske.

Ovaj film dokumentuje sudbine posljednjih preživjelih roditelja, koji su za slobodu Srpske platili najveću cijenu.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu 17 porodica je izgubilo po tri sina koji su poginuli kao pripadnici Vojske Republike Srpske, a osamnaesta porodica, porodica Bjelica izgubila je dva sina i kćerku.

Marinku Bjelici iz Trnova, početkom rata, 1992. godine, prvi gine sin Janko (21), a u istoj godini pogninuo je i Dragan (25).

Pored protivljenja oca koji je htio da sačuva bar život jedine kćerke, Radmila uzima pušku u ruke i u ime poginule braće odlazi na ratište. Baš poput braće Dragana i Janka, koji su poginuli braneći rodno Trnovo, sa nepunih dvadeset godina u oktobru 1994. godine, gine u zasjedi, na samo nekoliko kilometara od kućnog praga.

Janko, Dragan i Radmila iza sebe nisu ostavili potomke.

"Ovaj film je samo mali doprinos kulturi sjećanja na stradanje srpskog naroda, koji ima obavezu da ne zaboravi cijenu koja je plaćena za slobodu.'', rekao je autor i režiser filma, Denis Bojić.

Na filmu su učestvovali: Siniša Ćejić, direktor fotografije, Darko Sošnja i Dejan Račić, kamere: Milorad Railić, asistent kamere; Slaviša Branković, majstor svjetla; Duško Jovanović, ton majstor; Uroš Mlađenović, montaža; Aleksandar Đorđević producent dokumentarnog filma.

Film "Djeca" svoju premijeru doživjeće krajem godine, a prethodiće mu izložba fotografija načinjenih tokom snimanja scena za film.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop