• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUD "Čajavec" najbolji na Dukatfestu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Gran pri Osmog internacionalnog festivala folklora "Dukatfest" osvojio je ansambl iz Republike Srpske - Kulturno-umjetničko društvo "Čajavec" iz Banjaluke.

Ansambli iz Italije, Moldavije, Rusije, Kipra, Srbije i Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, takmičili su se za gran-pri ovogodišnjeg Festivala u iznosu od 600 evra, te u kategorijama autentičnosti i stila. "Dukatfest" večeras je privukao pažnju velikog broja Banjolučana koju su prisustvovali takmičenju organizovanom na Trgu Krajine u centru grada, a najviše su uživali mališani .

Pobjednici su nagrađeni sa 600 evra. Nagrada za autentičnost pripala je ansamblu sa Kosova i Metohije, a za stil ansamblu iz Italije.

Ansambli su nastupali uz muzičku pratnju izvornih narodnih instrumentara.

Inače, trebalo je da se takmiči sedam ansambla, ali je grupa iz Indije imala saobraćajnu nesreću.

"Program sve bolji i bolji i pokrili smo sve kontinente, osim Australije. Tradiciju svijeta donosimo u naše gradove, ove godine osim Banjaluke to su Laktaši i Modriča, gdje nastupaju ansambli", rekla je za Anadolu Agency Sandra Đurđević, PR "Dukatfesta".

Direktor Festivala Natalija Trivić rekla je da je ovo prilika da se prikaže kultura i tradicija iz drugih zemalja, ali i iz Republike Srpske.

Ove godine je Festival podržala agencija Ujedinjenih nacija, pa je u okviru festivala večeras prikazano šest promotivnih filmova, koji su snimljeni na radionicama održanim u maju u Bihaću i Banjaluci u okviru projekta "Dukatfest-novi folklor".

Festival, koji će trajati do 24. juna, počeo je u subotu, 20. juna, defileom učesnika ulicama Banjaluke i nastupom ispred hrama Hrista Spasitelja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop