• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laktaši: Moderna Pepeljuga za početak festivala

Deseti Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši 2015. otvoren je u četvrtak premijerom predstave domaćina, Dramskog studija "Daske" - "Perem, sušim, peglam".

 Internacionalni festival amaterskog teatra Laktaši Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Riječ je o modernoj verziji poznate bajke "Pepeljuga" koju je režirala Jovana Mirković, po tekstu Aleksandra Popovića.

U ime organizatora - JU „Centra za kulturu i obrazovanje“ i Dramskog studija „Daske“ Laktaši, dobrodošlicu na jubilarni 10. festival gostima je poželjela direktorica „Centra za kulturu i obrazovanje“ Slađana Čovičković.

Prije nego što se digla zavjesa na sceni, u umjetničkog galeriji centra otvorena je izložba fotografija „10 godina festivala“. Izložbu je svečano otvorio dramaturg Mario Ćulum.

Nakon domaćina, u 20.30 nastupili su članovi Omladinske lutkarske scene „Bosanskog pozorišta mladih“ iz Zenice sa predstavom „Pozovi nekog“ prilagođenom za kamernu scenu.

Druženje je nastavljeno na okruglom stolu, pod vođstvom dramaturga Jelene Popović gdje je bilo riječi o prikazanim predstavama, glumi, režiji, pozorištu uopšte.

U naredna tri festivalska dana gosti će imati priliku pogledati još šest predstava i to pozorišta iz Trebinja, Novog Sada, Siska, Kolašina, Banjaluke, i Kruščića.

Večeras će se predstaviti Gradsko pozorište Trebinje sa predstavom „Slijepa ulica“, a poslije njih Dramski studio AKUD-a „Sonja Marinković“ iz Novog Sada izvešće predstavu pod nazivom „Dobri ljudi“.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop