• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaplet 07: Dame biraju… skidanje do kraja

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Pete večeri sedmog Zapleta u Gradskom pozorištu Jazavac odigrana je predstava „Dame biraju“ u izvođenju Altteatra iz Sarajeva.

 Predstava Dame biraju na sedmom Zapletu Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Riječ je o komediji koju izvode petorica mladih glumaca, a režiju potpisuje Admir Glamočak.

Emir Fejzić, Adnan Goro, Enes Salković, Mirza Dervišić i Davor Sabo mladi su ( i zgodni) glumci koji su nas svojom interpretacijom sjajno zasmijavali tokom čitave predstave.

Provokativna, začinjena dobro poznatim bosanskim humorom, predstava prikazuje goruće probleme današnjice poput nezaposlenosti. „Dame biraju“ kod publike budi osjećaj poistovjećenosti, prepoznatljivosti, bliskosti sa petoricom mladića, koji rješenje svojih egzistencijalnih problema, pokušavaju pronaći na sve moguće načine, pa čak i kao striperi u noćnom klubu.

Kada besposleni mladići pročitaju oglas koji traži stripere u noćnom klubu počinju mukotrpno vježbati sa plesačicom koju glumi jedina djevojka u predstavi Amila Terzimehić. Vrhunac predstave je gašenje svjetala na pozornici prije skidanja glumaca "do kraja" na opšte zadovoljstvo Banjalučanki.

Od ideje za striptiz do njene konačne realizacije, predstava vodi kroz uzbudljive scene, veliki broj prevara i očekivanja.

„Predstava je nastala još prije deset godina, a mi smo uz neke izmjene htjeli sa njom da obilježimo deset godina postojanja Altteatra. Radnja je smještena u Šefild, ali se može primijeniti na bilo koje područje“, rekao je Enes Sulković.

Da je publika uživala, dokaz su salve neprekidnog smijeha, a da je „šarm jednako bitan kao i muskulatura“ dokazao nam je Emir Fejzić, koji je i nagrađen od strane publike.

Emir Fejzić
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Predstava „Dame biraju“ još je jedna i nizu koja pokazuje probleme mladih u BiH, ali na takav način da ćete plakati od smijeha, ali i uživati u onome što vidite na sceni.

I kao što i sami članovi Altteatra kažu "Dame biraju" je predstava o kojoj se priča i prije i poslije izvođenja.

Peta festivalska noć završena je druženjem sa glumcima u kafeu Pauza, a večeras nas očekuje proglašenje najboljih i koncert „Jazavac i prijatelji“ u čast nagrađenih.

Pratite MONDO na Facebooku, Twitteru ili Instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop