• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba karikatura Damira Balića u Sarajevu

Autor mondo.ba

Izložba pod nazivom „Jedna tura karikatura“ autora Damira Balića biće otvorena u četvrtak 17. decembra, sa početkom u 20 sati u prostorijama galerije Collegium Artisticum u Sarajevu.

 Izložba karikatura - Damir Balić, Sarajevo Izvor: Damir Balić/MONDO kolaž

„Jedna tura karikatura“ predstavlja autorovo prvo samostalno izlaganje karikaturalnih portreta i ilustrativnih plakata nastalih u posljednje 3 godine. Na izložbi će biti postavljeno oko 40 portreta od muzičkih i filmskih ikona do sportskih legendi. U prostorijama galerije Collegium Artisticum istovremeno će biti izloženi autorovi radovi za animirane filmove, slikovnice, plakate i skice nastale u istom periodu.

Svi oni koji posjete izložbu na samom otvorenju imaće priliku doživjeti jedinstveno multimedijalno interaktivno iskustvo virtualne trodimenzionalne stvarnosti putem Oculus Rift-a i proputovati virtualnim svijetom. Riječ je o uređaju koji pruža vizuelni osjećaj drugog prostora, odnosno na vašem vidokrugu se stvara slika koju generiše kompjuter dok vaše kretanje kroz virtualni prostor kontrolišete uz pomoć senzora. Takođe, i sama postavka izložbe će biti prezentirana u 3D formatu.


Damir Balić, rođen 1987. u Sarajevu, je po zanimanju grafički inžinjer, slobodnom voljom ilustrator i animator, a sve ostalo sticajem okolnosti. Kao likovno-vizuelni djelatnik je kreirao i radio na izradi animiranih serijala za djecu i mlade, kratkih igranih filmova, stripova, slikovnica i dječijih knjiga („Telefonići“, „Torijevo carstvo“, „Slagalica“). Neke od radova možete pogledati na facebook stranici www.facebook.com/nonamodb ili instagram profilu www.instagram.com/nonamo_db.

Posjetioci će izložbu „Jedna tura karikatura“ moći posjetiti do 24. decembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop