• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIN-ova nagrada Draganu Velikiću

Autor mondo.rs

Priznanje dodijeljeno 62. put, a dobitnik je autor romana "Islednik"!

Dragan Velikić je dobitnik nagrade za najbolji roman u 2015. koju dodjeljuje NIN. On je istu nagradu osvojio i 2007, za knjigu "Ruski prozor".

"Islednik" je roman u kojem vijest o majčinoj smrti zatiče pisca u Budimpešti, i otvara emotivnu "crnu kutiju" za rasplitanje višeslojnih priča, i detektivsko pronicanje u svakodnevnicu vremena koje više ne postoji.

U konkurenciji je bilo 177 naslova, a u najužem izboru za NIN-ovu nagradu našle su se knjige "La Sans Pareille" Milisava Savića, u izdanju "Agore", "Islednik" Dragana Velikića (Laguna), "Anđeo atentata" Svetislava Basare (Laguna), "Park Logovskoj" Dane Todorović (Geopoetika), "Republika Ćopić" Vuleta Žurića (Službeni glasnik) i "Rajska vrata" Ljubice Arsić (Laguna).

Velikić i Basara su već nagrađivani NIN-ovom nagradom, kao i Savić koji je svoje priznanje 1992. godine vratio, a Todorović, Žurić i Arsić su prvi put bili u najužem izboru.

Žiri je djelovao u sastavu Božo Koprivica (predsjednik), Mihajlo Pantić, Jasmina Vrbavac, Tamara Krstić i Zoran Paunović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop