• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Damijena Hersta u Banjaluci

Autor mondo.ba

Muzej savremene umetnosti RS (MSURS) u Banjaluci najavio je od 17. marta izložbu “Nova religija” britanskog umjetnika Demijena Hersta, koju realizuje u saradnji sa londonskom Galerijom Pol Stolper, uz podršku Britanskog savjeta.

 Damijen Herst, izložba, Banjaluka Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izložba je nastala kao rezultat saradnje Hersta i Galerije Pol Stolper 2005. godine, u kojoj je najprije i predstavljena, a zatim u All Hallows crkvi i Muzeju Viktorija & Albert.

Nakon Londona, prikazana je u prestižnim muzejima u Veneciji, Moskvi, Atini, Solunu, Oslu i Gdanjsku, a u Banjaluku je stigla iz Poljske, gdje je, nakon višemjesečne postavke, izazvala veliku pažnju publike saopštio je MSURS.

Otvaranjem izložbe jednog od najuticajnijih i najuspješnijih svjetskih umetnika u MSURS, koji je dobitnik prestižne Tarnerove nagrade, započinje prvo predstavljanje te izložbe u široj regiji.

Herst izložbom “Nova religija” želi da podstakne na razmišljanje o četiri važne stvari u životu: religiji, ljubavi, umjetnosti i nauci, koje smatra samo instrumentima koji pomažu ljudima da pronađu životni put.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop