• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Film "Djeca" nagrađen u Rusiji

Autor SRNA

Film "Djeca", rađen u produkciji RTRS-a, nagrađen za najbolju režiju na Internacionalnom televizijskom festivalu Bratina

Na 20. Internacionalnom televizijskom festivalu Bratina, koji je održan u prostorijama ruske državne kinoteke u moskovskoj oblasti Domodedovo, reditelju Denisu Bojiću uručena je nagrada za najbolju režiju za film "Djeca", rađen u produkciji RTRS-a.

U obrazloženju žirija se navodi da je riječ o izuzetnom umjetničkom djelu koje sa pravom može nositi epitet moderne antiratne lektire, saopšteno je iz RTRS-a.

Na ovom prestižnom ruskom festivalu učestvovalo je više od 40 televizijskih stanica iz 13 zemalja, među kojima iz Kine, Rusije, Poljske, Njemačke. Bojić je nagradu osvojio je u konkurenciji više od 300 filmova i reportaža.

"Činjenica da smo nagradu osvojili u zaista jakoj konkurenciji, te da se sam festival održava u ruskoj državnoj kinoteci, za nas predstavlja još jednu potvrdu da film `Djeca` u sebi nosi univerzalne vrijednosti. Ova nagrada kao i sve što je vezano za film 'Djeca' prije svega pripada porodicama koje su izgubile svoju djecu, te naravno ekipi ljudi koji su zajedno sa mnom iznijeli ovaj film. Ovo je isto tako izuzetno važna afirmacija RTRS-a", naveo je Bojić.

Direktor festival Sergej Bokov je rekao da ovaj festival ima za cilj povezivanje i saradnju televizijskih stanica na što širem svjetskom području, te da su počastovani što je RTRS, kao dio velike porodice televizijskih kuća, učestvovala na festivalu.

Nakon nagrade "Zlatni vitez" za najbolji dokumentarni film, ovo je druga nagrada filmu "Djeca" koja ove godine stiže iz Rusije.

Film "Djeca" je, osim nagrada i učešća na mnogobrojnim festivalima, jedini film o srpskom stradanju prikazan u Evropskom paralmentu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop