• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kan: Zoran Galić među 20 odabranih producenata

Autor Anadolija

Producent iz Banjaluke Zorana Galić predstavljaće BiH u Kanu u programu koji okuplja 20 najperspektivnijih evropskih producenata.

Institucija EFP (European Film Promotion), čiji je član Udruženje filmskih radnika BiH, ponovo je odabralo 20 najperspektivnijih evropskih producenata za učešće u programu "Producers on the Move", koji će se održati u sklopu marketa Filmskog festivala u Kanu (17. - 28. maj).

Ispred Bosne i Hercegovine Zorana Galića za ovaj program nominovalo je Udruženje filmskih radnika BiH i Galić će biti učesnik 18. izdanja ovog programa kao jedan od 20 najperspektivnijih evropskih mladih filmskih producenata.

Tokom pet dana od 19. do 23. maja odabrani producenti učestvovaće u programu prezentacije svojih filmskih projekata, imaće niz odabranih sastanaka, te će učestvovati na posebno kreiranim prezentacijama, uključujući i prezentaciju i razgovor sa predstavnicima koprodukcijskog fonda Eurimages.

Kan: Pijaca, žurka, sastanak i... pokoji film


Zoran Galić mladi je producent iz Banjaluke, a član je Udruženja filmskih radnika BiH. Producirao je i koproducirao nekoliko igranih filmova među kojima su i "32. decembar", "Motel Nana" i "Svi sjeverni gradovi" koji je prošle godine premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu.

Kriterijum za učešće i odabir su visoki, a ključni zahtjev je da kandidati imaju iskustva u međunarodnoj koprodukciji i distribuciji. Konačni izbor pokazuje da kvalitet i poduzetništvo nisu ograničeni samo na producente iz većih evropskih zemalja, nego se nalaze i u zemljama kao što su Latvija, Island, ili kako se pokazalo prethodnih godina i manjim zemljama kao što su Mađarska i Bosna i Hercegovina.

Ovo je drugi put za Bosnu i Hercegovinu da ima predstavnika u "Producers on the Move" programu, a Udruženje filmskih radnika postao je član EFP-a tačno prije dvije godine i vrlo brzo se uključio u rad ove važne evropske institucije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop