• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poštanska marka u čast Teatar festa "Petar Kočić"

Autor mondo.ba

U Narodnom pozorišu Republike Srpske predstavljena poštanska marka u čast dvadesete godišnjice Teatar festa "Petar Kočić".

 Poštanska marka u čast Teatar festa "Petar Kočić" Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković izrazio je zadovoljstvo što je Teatar fest „Petar Kočić“ dobio svoju poštansku marku i zahvalio se Poštama Srpske, koje su prepoznale ovu kulturnu manifestaciju kao jednu od najznačajnijih na našim prostorima.

Novaković je naglasio da je Teatar fest spreman da počne, i pozvao sve koji to mogu i žele, da dođu i pogledaju predstave na festivalu, uključujući i praizvedbu predstave NPRS „Švajcarska“, kojom će festival zvanično biti otvoren.

Direktorka Pošta Srpske, Jasminka Krivokuća je uputila čestitke Narodnom pozorištu RS i Teatar festu na dvadeset godina postojanja.

Ona je naglasila da Pošte Srpske uvijek prate značajne kulturne, umjetničke i ostale događaje, i podvukla da je jedan od zadataka Pošta Srpske izgradnja suvereniteta Republike Srpske i njenih institucija.

"Pošte Srpske će putem poštanske marke posvećene Teatar festu, poslati svijetu poruku da Republika Srpska ima svoje vrijednosti kao što je Teatar fest, koji će iz godine u godinu biti bolji i svakako dati svoj doprinos u izgradnji i jačanju kulturnih potencijala Republike Srpske", rekla je Krivokuća.

Idejno rješenje poštanske marke zajedničkim snagama uradili su grafički dizajner Pošta Srpske, Božidar Došenović, i grafički dizajner NPRS, Danijela Đukić. Poštanska marka izdata je u tiražu od deset hiljada primjeraka, u apoenu od devedeset feniga.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Milica Stojaković, PR kompanije m:tel, koja je generalni sponzor Teatar festa, čestitala je Narodnom pozorištu RS na dvadesetom po redu Teatar festu, i posebno na poštanskoj marki, istakavši da dvadeset godina nije malo, pogotovo kada se radi o kulturnoj djelatnosti.

Naglasila je da se kompanija m:tel, ove godine odlučila da pruži dodatnu podršku Teatar festu, jer će biti domaćin prve festivalske večeri, kada će Narodno pozorište Republike Srpske premijerno izvesti predstavu „Švajcarska“.

Pogledajte fotogaleriju sa predstavljanja

Marketing menadžer Addiko banke koja je takođe sponzor Teatar festa, Marija Panić, naglasila je da je Addiko banka već pet godina sa Teatar festom i Narodnim pozorištem Republike Srpske, kao sponzor cijele pozorišne sezone.

"Addiko banka nastoji da bude partner na koji se može računati na duge staze, i partner koji svoj poslovni uspjeh želi da podijeli sa zajednicom u kojoj posluje. Addiko banka će 24. maja, na dan zatvaranja Festivala, biti domaćin večeri, kada će u čast nagrađenih biti izvedena predstava „Julije cezar“, istakla je Marija Panić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop