• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vedrana Rudan u pratećem programu Demofesta

Autor mondo.ba

Promocija knjige hrvatske književnice Vedrane Rudan biće upriličena u dnevnom programu banjalučkog Demofesta!

Jedanaesta knjiga, ujedno i njen sedmi roman, nosi naziv "Muškarac u grlu" i predstavlja ovu provokativnu spisateljicu u najzrelijem izdanju do sada, a promocija ovog djela će biti održana u petak 21. jula u 13 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Kroz odnos glavne junakinje sa nekoliko različitih muškaraca, Rudan u najnovijem djelu bez dlake na jeziku otvara nekoliko tematskih okvira koje u svojoj prozi ranije nije doticala. Ispod pojavnog, spoljašnjeg sloja narativa lagano izbija opor utisak o nemogućnosti komunikacije, o teškoćama na koje nailazimo u nastojanjima da dosegnemo ideal istinske bliskosti između dvoje ljudi, o tome kako smo čak i u najbliskijim vezama koje u životu uspijemo da ostvarimo, ipak osuđeni na to da do kraja ostanemo zarobljeni u sebi samima.

Takođe, Rudan će prvog dana festivala, u četvrtak 20. jula u društvu još pet sagovornika učestvovati na okruglom stolu "Žene u umjetnosti". Zašto Vedrana važi za jednu od najpoznatijih spisateljica u regionu, moći ćete da provjerite na Demofestu.

U sklopu pratećeg programa Demofesta za sve posjetioce Banskog dvora Demofest će organizovati "Dinja - stand up show", i to prvog dana festivala, u četvrtak 20. jula u 14 časova. Dinja je domaća internet senzacija, čiji klipovi imaju na hiljada pregleda. Dinja je, naravno, skup izmišljenih likova. Dinja su marginalci i autsajderi. Svakodnevno govori o braku, nasilju, licemjerstvu, nevjeri, roditeljstvu, muškarcima, atmosferi u kolektivima, školama. Kako u opisu njenog YouTube kanala stoji, "svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima je namerna".

Upravo to je razlog zašto je Sandra Silađev, glumica koji stoji iza lika Dinje, odabrana za dnevni program ovogodišnjeg Demofesta, u kojem će nam se predstaviti i kao jedna o učesnica okruglog stola "Žene u umjetnosti".

Deseto izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a tokom tri dana festivala na dvije bine će zasvirati 50 demo bendove, kao i 15 revijalnih izvođača, i to zahvaljujući Nektar pivu, kao generalnom pokrovitelju te prijatelju festivala kompaniji m:tel i zvaničnom telefonu festivala Huawei P10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop