• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žiki nagrada za najboljeg glumca

Autor mondo.rs

Glumac se pojavio u javnosti da primi Fipresci priznanje, koje je pored njega dobila, između ostalih, i glumica Sloboda Mićalović

 Žiki nagrada za najboljeg glumca Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Srđan Žika Todorović pojavio se u četvrtak u javnosti prvi put nakon tragične smrti sina Dejana na dodeli Fipresci nagrada kritičara, koju je i osvojio u kategoriji za najboljeg glumca.

On je primio priznanje za ulogu u filmu "Prokleti pas", koji je nagrađen i za muziku.

"Moram priznati da sam zatečen ovom nagradom. Za mene ona ima specifičnu težinu. Drugačija je od drugih jer mi glumci uglavnom dobijamo nagrade od žirija u kome su najčešće glumci, reditelji i scenaristi. Ovo je prva nagrada koju sam dobio od filmske kritike, koju izuzetno cenim i poštujem. Zaista veliko hvala", rekao je Žika primajući nagradu, prenosi "Kurir".

U publici ga je čekala majka Snežana da mu čestita, a glumica Sloboda Mićalović je ustala da ga zagrli. Ona je prethodno dobila priznanje Fipresci za najbolju glumicu u filmu "Na mlečnom putu" koje je posvetila pokojnom ocu.

"Mi glumci kažemo da nam kritika nije važna obično kada napravimo lošu ulogu. Za ovu moju ulogu ova nagrada upravo dobija na težini jer dolazi od kritičara. Oni znaju šta je dobar film i koliko je teško odigrati pogotovo žensku ulogu. Ovu nagradu, pre svega, posvećujem svom ocu koji bi se sigurno obradovao da može da me vidi sada", istakla je glumica.

Kusturičin film "Na mlečnom putu" dobio je pored ove nagrade i Fipresci za scenografiju i fotografiju. Tri nagrade je "pokupio" i film Bojana Vuletića "Rekvijem za gospođu J.".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop