• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuvati i promovisati djela Petra Kočića

Autor SRNA

Prosvjetni radnik u penziji Grozda Regodić rekla je večeras u Banjaluci da veliko djelo srpskog pisca i narodnog tribuna Petra Kočića treba više čuvati, promovisati i predočavati mladima.

"To treba raditi i zato da bismo sačuvali mnoge izvorne riječi koje se pojavljuju u pripovijetkama našeg najpoznatijeg krajiškog književnika i literate, kojeg porede i sa Njegošem", rekla je Regodićeva novinarima uoči promocije Monografije o 50 Kočićevih zborova "Poluvjekovni odjeci Kočićeve riječi 1966-2015", čiji je priređivač.

Regodićeva je naglasila da su u knjizi zastupljeni programski sadržaji održanih Kočićevih zborova i sve što ih je obilježilo.

"Na prvom zboru vladala je prava euforija. Došla je Kočićeva supruga Milka, koja je tada imala 86 godina. Bila je oduševljena što se njenom Petru time odaje počast", prisjetila se Regodićeva.

Urednik i organizator promocije monografije Dragutin Ilić istakao je da je u ovoj knjizi zabilježeno sve važno što se dešavalo na Kočićevim zborovima.

"Neko ko se u narednom periodu bude bavio istraživanjem ove velike kulturno-književne manifestacije neće moći bez ove monografije u kojoj je i 500 fotografija", naveo je Ilić.

Osim Grozde Regodić, na promociji u Banskom dvoru govorili su ugledni književnici i drugi poštovaoci i poznavaoci djela Petra Kočića.

U prigodnom programu učestvovali su narodni guslar, svirač tamburice i učesnik prvog "Kočićevog zbora" Vaso Karlaš, književnik i aforističar Miladin Berić i glumac Duško Mazalica koji je tumačio lik Petra Kočića.

Promociji monografije prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, te brojne ličnosti iz javnog, kulturnog i društvenog života Banjaluke i Srpske. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop