• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Art bioskop počeo sa radom: Uspješno autorsko veče Saše Karanovića

Autor mondo.ba

U Art bioskopu Banskog dvora u Banjaluci sinoć je održano autorsko veče Saše Karanovića, a publika je imala priliku da pogleda dva nagrađena kratkometražna filma: "Oj Krajino" i "Kostakurta" (Bajka o Satankrajini).

 Art bioskop počeo sa radom: Uspješno autorsko veče Saše Karanovića Izvor: Banski dvor/promo

Ovo je ujedno bila i prva filmska projekcija u Art bioskopu - novoj sceni za kulturne namjene u Banskom dvoru. Zbog velikog interesovanja publike Banski dvor će uskoro objaviti još jedan termin za projekcije ovih filmova, saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Možda će vas zanimati

Direktor Banskog dvora Mladen Matović istakavši da je za prvu projekciju u Art bioskopu svjesno izabran afirmisani domaći autor jer je misija Banskog dvora da pored etabliranih regionalnih i svjetskih umjetnika konstantno radi i na promociji kvalitetnog domaćeg umjetničkog stvaralaštva.

"Nadamo se da će i Art bioskop, poput brojnih drugih prostora za kulturne namjene Banskog dvora, postati omiljeni kutak naših sugrađana u kojem će moći uživati u kvalitetnim programskim sadržajima", istakao je Matović.

Publiku je pozdravio i režiser Saša Karanović. On je pohvalio ideju o stavljanju u funkciju jednog ovakvog prostora u Banskom dvoru i izrazio nadu da će Art bioksop biti prostor gdje će se prikazivati studentski filmovi, kako bi mladi stvaraoci što prije počeli graditi odnos sa publikom.

Izvor: Banski dvor/promo

Saša Karanović rođen je u Sarajevu 1989. godine. Živi i radi u Banjaluci. Studirao je režiju na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Magistrirao filozofiju. Kao dio tima ,,Bosonoga'' produkcije, iz Banjaluke, radio je kao pomoćnik reditelja na igranim serijama "Meso" i "Kosti".

"Kostakurta" je njegov drugi film. Sa filmom "Oj, Krajino" iz 2016. godine, osvojio je nagradu za najbolji bosanskohercegovački studentski film na Sarajevo film festivalu. "Kostakurta" je takođe nagrađena u Sarajevu, istom nagradom, 2019. godine, Specijalnom nagradom žirija na "Kustendorfu", takođe 2019. godine, i Koskarom za najbolji film zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije, na Festivalu srpskog filma fantastike.

Mondo filmske kolumne Saša Karanovića možete da pročitate OVDJE, a jedan od prvih intervjua (ako ne i prvi) koje je ovaj režiser dao (naravno za Mondo :)) OVDJE...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop