• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje beogradski Sajam knjiga

Jubilarno 55. izdanje Sajma trajaće do 31. oktobra, pod sloganom "Pamet u glavu".

 Počinje beogradski Sajam knjiga Izvor: MONDO

Na Sajmu knjiga predstaviće se više od 800 učesnika iz cijelog svijeta, kao i 423 direktna izdavača.

Vrata hala otvoriće se u 15, a Sajam će zvanično biti otvoren u 18 časova. Za otvaranje uz fanfare zaduženi su spisateljica Osa Lind kao predstavnica zemlje počasnog gosta, i pisac Laslo Vegel u ime domaćina.

Ulaznice koštaju 250 (pojedinačne) i 150 dinara (grupne). Prvog dana cijena pojedinačne karte takođe će iznositi 150 dinara, jer se Sajam otvara popodne. Novitet je porodična ulaznica, po cijeni od 600 dinara.

Pošto je na Sajmu uvijek gužva, organizatori su se postarali da u 31.050 metara kvadratnih obezbjede bolju klimatizaciju i signalizaciju za kretanje, i modernije štandove. Tradicionalni "školski dan" je u četvrtak, 28. oktobra.

Broj nagrada ove godine je sveden na tri - izdavač godine, izdavački poduhvat i najbolja dječija knjiga. Zadužbina Dositeja Obradovića nagradiće izdavača koji je najviše doprinijeo promovisanju srpske kulture, a novinari će dodjeliti priznanje najboljem izdavaču i najprofesionalnijem u odnosu sa medijima.

Izdavačka kuća "Alnari" najavila je druženje posjetilaca sa proslavljenom britanskom autorkom Aleksandrom Poter. Poterova će potpisivati knjige na Sajmu, na Alnarijevom štandu u srijedu, 27. oktobra od 16 časova, kao i u četvrtak od 14 časova. Istog dana, u okviru Mini sajma knjiga u TC "Ušće", gošća će potpisivati knjige u knjižari Vulkan od 18 časova.

Alnari će čitaocima upriličiti i druženje sa spisateljicom Gordanom Kuić, u srijedu u TC "Ušće", a u petak i subotu na Sajmu od 16 časova.

Gost "Lagune" biće čuveni pisac Amitav Goš. On će 30. oktobra potpisivati knjige na štandu Lagune u 17 časova, a dva dana kasnije, 1. novembra učestvovaće na otvorenoj tribini u knjižari Delfi SKC od 18 časova.

Čitaoci će svakog dana imati priliku da se druže i sa drugim "Laguninim" autorima kao što su Ljubivoje Ršumović, Vesna Radusinović, Milan D. Špiček, Isidora Bjelica, Kornelije Kovač i mnogi drugi.

Sajam knjiga traje do 31. oktobra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop