• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kusturičina opera u Centru "Sava"

Pank operu Emira Kusturice "Dom za vješanje" (Time of the Gypsies) konačno će vidjeti i beogradska publika - od 10. do 15. novembra u Centru "Sava".

 Kusturičina opera u Centru "Sava" Izvor: MONDO

Veliki scenski spektakl na muziku Dejana Sparavala, Neleta Karajlića i Stribora Kusturice, nastao na osnovu istoimenog filma slavnog reditelja, imao je veoma uspješnu premijeru još u maju 2007. godine u Parizu, pod naslovom "Vreme cigana".

Domaći filmofili mogli su da vide snimak ove opere na festivalu Kustendorf u Drvengradu januara 2008. godine, kada je prvi put i bilo najavljeno izvođenje u Beogradu.

Projekat posebne emocije i atmosfere okupio je 120 glumaca, pjevača i statista na sceni, više od 50 muzičara, kao i veliki broj tehničara iza bine.

Kusturica je najavio da će fantastična scenografija iz pariske opere Bastilja biti prilagođena uslovima Centru "Sava" što se tiče gabarita, a sve ostalo biće identično.

Prema riječima Karajlića, predstava se bazira na energiji i ostrašćenoj verziji života.

Glavne uloge - Perhana i lijepu Azru igraju mladi Stevan Anđelković i Milica Todorović, negativca Ahmeda - Nenad Janković (Karajlić), a Perhanovu babu poznata glumica - Gorica Popović.

U ansamblu su i Ognjen Šućur, Mirjana Bizumić, Dejan Sparavalo, Stanko Tomić, Zlatko Sakulski, Nataša Tomić...

Muziku izvode "The No Smoking Orćestra", "The Garbage Serbian Philharmonia" i grupa "Vrelo", pod dirigentskom upravom Zorana Komadine.

Autor libreta je Nenad Janković. On je najavio da je poslije beogradskih izvođenja u planu turneja, sa gostovanjima "Doma za vešanje" u Atini i Moskvi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop