• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen Sajam knjiga u Beogradu

Primopredajom "Otvorene knjige" i uručenjem nagrade novinara u nedjelju je svečano zatvoren 55. Međunarodni sajam knjiga.

 Završen Sajam knjiga u Beogradu Izvor: MONDO

Uručenjem nagrade novinara i primopredajom "Otvorene knjige", kojom je ambasador Švedske Kristen Asp predao "štafetu" počasnog gosta sajma knjiga ambasadorima Brazila Danteu Koelju De Limi, Portugala Cetanu Luisu Pekitou i Angole Takou Dikengi Seraou, u nedjelju je svečano zatvoren 55. Međunarodni sajam knjiga.

Ambasador Asp je izrazio zadovoljstvo što je Švedska, kao počasni gost, doživjela jedno "kulturno putovanje" na ovom sajmu, koji nije samo doprinijeo zbližavanju dvije zemlje već je pomogao da se narodi bolje razumiju, da se rode prijateljstva i da se tako nastavi ubuduće.

Amabsador Brazila Koeljo De Lima je, u ima svojih kolega, rekao da mu je posebna čast što će 56. beogradski sajam knjiga imati kao počasnog gosta ne samo njegovu zemlju - već svih osam zemalja na svijetu u kojima je portugalski i zvanični jezik.

"Primam knjigu i povjereni zadatak sa visokim stepenom osjećanja odgovornosti, ali i zadovoljstva i uvjeravam domaćine da ćemo svi raditi vrijedno da srpskoj publici i čitaocima ponudimo lijepu prezentaciju naše književnosti i kulture", kazao je Koljeo De Lima.

Primopredaju "otvorene knjige" prisustvovao je srpski ministar kulture Nebojša Bradić, kao i više istaknutih ličnosti iz oblasti kulture i javnog života grada.

Posljednjeg dana sajma knjiga uručene su nagrade novinara izdavačkoj kući “Laguna", koja je prema glasanju izvještača sa 55. Beogradskog sajma proglašena za najbolju izdavačku kuću.

(Agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop