• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivena prva imena Outlook festivala!

Autor mondo.ba

Deveti Outlook festival otkrio prvih osamdeset imena koji se pridružuju ovoj velikoj ljetnoj muzičkoj avanturi.

Tako će obalu Hrvatske, tačnije Pulu, ove godine između ostalih posjetiti Damian Marley, Kano, Hiatus Kaiote, Goldie MBE, Section Boyz, Noisia, Channel One, Little Simz i mnogi drugi. Ovo su samo neka od stotina imena koje će Outlook otkriti u sljedećim mjesecima, a sudeći po prvim najavama očekuje nas najjače izdanje do sada. Outlook festival time će još jednom obraniti zasluženi naslov najvećeg evropskog festivala bass muzike i soundsystem kulture.

Pulska Arena, jedna od najljepših svjetskih bina na otvorenom 31. avgusta biće spremna za veliko otvarenje Outlook festivala. Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati muzike uz 40 izvođača i koncert r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014. Outlook će ove godine otvoriti Damian ‘JR. GONG’ Marley. Najmlađi sin legende Boba Marleya, vrlo je uspješan reggae i dancehall muzičar, koji nastupa još od svoje 13. godine. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i saradnjama s drugim muzičarima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa. Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U istorijskom pulskom amfiteatru Damienu će se pridružiti još niz posebnih gostiju.

Na samoj festivalskoj lokaciji, poluotoku Štinjanu, plaži i tvrđavi Punta Christo do nedjelje 4. septembra publiku očekuje drum and bass ikona Andy C, hip-hop kralj Joey Bada$$, a legende Slum Village, David Rodigan i Channel One dijelit će pozornice sa svježim snagama: Henry Wu, Section Boyz, LEVELZ, Iglooghost i A-F-R-O. Jaku grime scenu predstaviće nova imena AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, Madam X, Lady Leshurr i Stormzy, zajedno s pionirima; Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q i Flowdan. I ove godine hip-hop će zavladati festivalom čemu najbolje svjedoči dosadašnji izbor imena: Lex Luger, Mick Jenkins, Tropkillaz, a uličnim stilom Outlook će osvježiti Akala, Cas is Dead, Rejjie Snow i Section Boyz. Temelji Outlook festivala čvrsto su vezani uz soundsystem kulturu, a počast tom dijelu muzičke istorije odaje se upravo u posebno dizajniranim razglasima, među najboljima u svijetu. Njih će zatresti i uvijek jak izbor reggae i dub muzičara među kojima su i legende Jah Shaka, Channel One, Mungos Hi Fi, Mad Professor, Prince Fatty, Congo Natty ft Iron Dread i Dub Smugglers.

I ove godine očekujemo zlatnu listu izvođača iz nešto bržeg i žešćeg svijeta drum’n’bassa i junglea, a među njima više od 20 velikana. Goldie, Alix Perez, Hazard, Ivy Lab, Andy C, Lenzman, Commix, Ant TC1, Calibre, DLR, Doc Scott, Dom & JKenzo, LSB, Marcus Intalex, MC DRS, Med School, Onemind, Mako i Skeptical samo su neki od njih. Tvrđava Punsta Christo će se tresti uz zvukove dubstepa iz ruku Commodoa, Goth-Trada, Jacka Sparrowa, Kahna & Neeka, Noisiae i Gantza te velikog Male. Garage, house, bass, r’n’b i sve između sviraće MJ Cole, Josey Rebelle, DJ Betty, Artful Dodger. Ovo su samo neka od stotina imena koje će Outlook otkriti u sljedećim mjesecima, a sudeći po prvim najavama očekuje nas najjače izdanje do sada.

Smješten na napuštenoj austro-ugarskoj tvrđavi, na pitoresknoj istarskoj obali, preko puta brijunskih ostrva, Outlook festival svoj je dom našao na jednoj od najljepših festivalskih lokacija u Evropi. Između bina, festivalskog kampa Brioni, plaže i zabava na brodovima, posjetioci će naći idealnu kombinaciju dnevnog odmaranja uz more i plesa do dugo u noć. I sve to začinjeno najboljim razglasima na svijetu.

Outlook festival u prodaju je pustio ograničen broj od 300 povoljnijih festivalskih ulaznica za posjetioca iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore po cijeni od 660kn, nakon čega će cijena biti 850kn.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop