• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras se dijele Oskari

Autor SRNA

Dodjela nagrada Američke akademije za film i nauku Oskar, 89. po redu, biće održana večeras, odnosno u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Najviše nominacija za priznanje Oskar ima mjuzikl Dejmijana Šazela "La La Lend". Ovaj film je nominovan u čak 14 kategorija, i to za najbolji film, režiju, glavnog glumca, glavnu glumicu, originalni scenario, kameru, kostim, montažu, muziku, originalnu pjesmu, scenografiju, zvuk i montažu zvuka.

Za najbolji film nominovani su i "Mjesečina", "Mančester na moru", "Dolazak", "Lav", "Nevidljivi faktori", "Ograde", "Po cijenu života" i "Greben spasa".  

Za najbolju režiju kandidati su Deni Vilnev za film "Dolazak", Mel Gibson za "Greben spasa", Dejmijan Šazel "La La Land", Kenet Lonergan "Mančester pored mora" i Beri DŽenkins "Mjesečina".

Među najboljim glumicama su Ema Stoun, Natali Portman, Meril Strip, Rut Nega i Izabel Iper, dok su među najboljim glumcima Kejsi Aflek za film "Mančester na moru", Denzel Vošington "Ograde", Rajan Gosling "La La Lend", Vigo Mortensen "Drugačiji otac" i Endru Garfild "Greben spasa".

Što se tiče stranih filmova u konkurenciji za nagradu su švedski film "Čovjek zvani Ove", danski "Minsko polje", australijski "Tana", iranski "Trgovački putnik" i njemački "Toni Erdman", koji važi za favorita.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop