• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite savršeni pire

Krompir skuvan tačno po mjeri, začini, puter... Kremasti prilog za jela od mesa ili povrća.

 Kako da napravite savršeni pire Izvor: MONDO

Sastojci:

Kilogram bijelog krompira
Puter
Mlijeko
Jaje
So, biber ili vegeta

Priprema:

Bijeli krompir sadrži manje skroba od ostalih vrsta, pa ima bogatiji ukus i teksturu pogodniju za pire. Oljuštite ga i isjecite na sitnije komade jednake veličine. Ovako ćete smanjiti vrijeme kuvanja, i krompir će biti jednako skuvan, tako da u pireu neće biti tvrđih "iznenađenja" u vidu komada koji nisu dovoljno omekšali. Obarite ga u posoljenoj vodi, 20 - 25 minuta.

Pustite da se krompir prohladi, pa ga dobro izgnječite mutilicom za pire. Dodajte so i biber ili vegetu po ukusu, i umješajte jedno jaje. Važno je da nastavite da ga neprestano mutite, kako bi se svi sastojci sjedinili, a krompir lijepo usitnio.

Dodajte puter po ukusu, isječen na kockice koje se brzo tope. Kada ste dobro umutili sve sastojke, malo-pomalo dodajte mlijeko (do 200 mililitara) i nastavite da miješate dok ne dobijete pire željene gustine.

Ako želite, pireu možete dodati i začine kao što su bijeli luk, muskatni oraščić ili začinsko bilje. Takođe, u pire se mogu dodati i dinstani praziluk, kockice propržene slanine, sjeckan spanać ili već dodatak po želji koji će obogatiti njegov ukus.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop