• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo vam konobar nikada ne bi priznao

Nije problem samo sa dlakom u supi ili karminom od prethodne gošće na šoljici za kafu koja je servirana tebi. Ima još propusta i tajni, čak i u tvom omiljenom restoranu.

 Ovo vam konobar nikada ne bi priznao Izvor: MONDO

U većini kafića i restorana, nakon 20 časova ne očekuj da ćeš dobiti običnu kafu, čak iako najljubaznije zamoliš.

"Uz osmjeh poslužimo običnu kafu gostu koji je naručio onu bez kofeina, jer niko ne može da ’provali’ razliku, a mi ne volimo da u to doba dana čistimo dva različita aparata za kafu“, kaže konobar koji je pristao da učestvuje u jednom istraživanju na temu - Tajne koje vam konobar nikada neće otkriti.

Evo šta je on, i još nekoliko drugih, ipak rekao.

U obroke za djecu stavljaju malo šećera kako bi im bilo ukusnije. "Ozbiljno. Nekada stavimo i mnogo šećera, naročito u pice."

Jelo dana je 'najopasnije': "Tu nudimo jela od namirnica koje se najrjeđe naručuju, kao i ona kojima je rok trajanja na izmaku. To naročito važi za supe i čorbe od ribe - unutra je uvijek ona koje želimo da se riješimo."

"Otkada radim u restoranu više nikada i nigdje ne naručujem limun za čaj - svi ga pipkaju prstima, a gotovo niko ga ne pere."

Ako hoćeš da iznerviraš konobara, naruči čaj - to najviše mrze da pripremaju. Treba otvoriti kesicu, a da se ne pocijepa, zatim treba ugrijati vodu, na tanjirić staviti kašičicu, med, limun, nekoliko različitih vrsta šećera, često keks, a sve to malo košta i napojnica je nikakva.

Obrano mlijeko najčešće to nije, već je kombinacija punomasnog mlijeka i malo vode, a 'domaći preliv za salatu' je uglavnom onaj koji se kupuje u supermarketima, s tim što mu se prije posluživanja gostu, koji voli 'zdravu i prirodnu' harnu, dodaju svježi začini ili malo pavlake.

Ni kajgana često nije pripremljena od svježih jaja već od onih u prahu.

Konobari kažu da ribu ne bi trebalo jesti nedjeljom i ponedjeljkom jer je restorani uglavnom naručuju utorkom i petkom. "Oni gosti koji znaju za to pitaju nas kojim danima u naš restoran stiže sveža riba."

Najljubazniji su oni gosti koji su u restoran došli sa ljubavnicom: "Najvjerovatnije zato što znaju da znamo."

Takođe, ljubazni su i muškarci na prvom sastanku - naručuju bocu skupog vina i ostavljaju dobar bakšiš, kako bi fascinirali djevojku koju su doveli u restoranu.

Međutim, oni iskusniji nikako svoje najmilije ne izvode u restorane kada su praznici poput Dana zaljubljenih, Dana žena. "Tada ima previše gostiju i u kuhinji je prava ludnica i greške su česte". Osim toga, mnogi restorani tada nude neki ekstra meni u kojem je sve skuplje nego inače.

"Ako ste na ručak doveli dijete, molimo vas naručite umjesto njega“, kaže jedan konobar. On objašnjava da su naročito nepodnošljive situacije sa stidljivom djecom i roditeljima koji su baš u restoranu riješili da to isprave i teraju dijete da samo naruči.

"Oda ono zuri satima u jelovnik, ili još gore u pod, a za stolom pored nestrpljivi gosti postaju bijesni.“

I na kraju ono što konobari nikako ne vole i ne praštaju - mala napojnica. Imaj to na umu ako želiš ponovo da dođeš u taj restoran.

Ili možda, nakon svega, više uopšte nećeš jesti u restoranima?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop