• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se prave profiterole? (RECEPT)

Laganija varijanta od poslastičarske, domaće profiterole sa kremom i čokoladom.

 Kako se prave profiterole? (RECEPT) Izvor: MONDO

Sastojci:

125 ml vode
Kašičica šećera u prahu
Malo soli
30 grama putera
70 grama brašna
Dva jaja
100 grama tamne čokolade
Šest kašika tople vode pomiješane sa neskafom
Kašika meda

Za krem:

300 mililitara mlijeka
Kašika ekstrakta vanile
20 grama šećera
20 grama brašna
Dva žumanjca

Priprema:

Zagrijte mlijeko sa ekstraktom vanile u posudi dok ne proključa. Sklonite sa vatre. U činiji umutite žumanjca i 20 grama šećera, i umješajte 20 grama brašna. Polako dolivajte ovoj smjesi toplo mlijeko. Vratite na ringlu, pustite da proključa i miješajte dok ne dobijete krem željene gustine. Stavite da se ohladi.

Zagrijte rernu na 200 stepeni, i u pleh stavite foliju za pečenje. U posudi zagrijte vodu, šećer, so i puter, zatim umješajte brašno i mutite dok ne počne da se odvaja od posude. Umješajte jaja. Formirajte kuglice veličine višnje i stavite ih na pleh. Pecite u zagrijanoj rerni oko 25 minuta. Napunite ih kremom poslastičarskim špricem ili sličnom kuhinjskom alatkom.

Čokoladu otopite na pari, umješajte kafu i med. Prelijte profiterole i poslužite odmah.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop