• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pasta sa pečurkama i piletinom (RECEPT)

Tjestenina u kremastom sosu od pavlake i vina.

 Pasta sa pečurkama i piletinom (RECEPT) Izvor: MONDO

Sastojci:

500 grama tjestenine
Dva pileća filea
300 grama pečuraka
Jedan praziluk
Jedan čen bijelog luka
Dvije kašike brašna
Dvije kašike putera
100 mililitara neutralne pavlake
Pola šolje bijelog vina
Šolja supe od kocke
Dvije kašike maslinovog ulja
Kari, peršun (ili začini po izboru)
So, biber

Priprema:

Skuvajte tjesteninu po uputstvu. Piletinu isječenu na kocke začinite solju i biberom, i pržite u tiganju na maslinovom ulju desetak minuta. Izvadite i odložite u posudu.

U tiganj dodajte puter, a kada se otopi, pečurke isječene na listiće. Kada potamne, dodajte im zgnječen bijeli luk, isjeckan praziluk, peršun i so i biber po potrebi. Kuvajte ih još nekoliko minuta. Pospite brašnom, i dolivajte bijelo vino dok ne proključa. Tada dodajte supu od kocke i pavlaku za kuvanje.

Pažljivo dolivajte do željene gustine sosa.

Dodajte pečurkama piletinu, i sve zajedno zagrijte. Izmješajte sa tjesteninom, pospite parmezanom i poslužite toplo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop