Majstor konditor Elena Sučkova pokazala je u Beogradu kako se prave čokoladne bombone.
Elena Mihajlovna Sučkova, majstor konditor, ruska dobitnica najviših priznanja i nagrada u oblasti poslastičarstva je pred Beograđanima demonstrirala je svoje umijeće u pripremi čokoladnih bombona.
Ona je gost srpske prijestonice u okviru II Balkanskog kulinarskog kupa, a oni koji su se u ponedjeljak zatekli u Impuls Holu Hotela Continental mogli su i da probaju Elenine poslastice.
Sučkova, ruski majstor poslastičarstva, održala je radionicu "Majstorstvo u čokoladi" i ovom prilikom je pred publikom pravila čokoladne bombone sa raznim ukusima. Sastojci koje je koristila su: crna čokolada, slatka pavlaka, lješnik, badem i razni slatki prelivi.
Elena Mihajlovna Sučkova dobitnica je najviših priznanja i nagrada u oblasti poslastičarstva, tačnije u kategorijama: marcipan, čokolada, torte i deserti, član je međunarodne Asocijacije kuvara, jedan je od vodećih predavača u centru za kulinarske djelatnosti "A. Korkunov" u Odincovskom reonu Moskovske oblasti, koji funkcioniše u okviru jedne od najvećih i najboljih konditorskih fabrika u Evropi.
Elena je vlasnik medalje Zlatna elita Rusije i ima zvanje "majstora Zlatne ruke", a napisala je i nekoliko knjiga, od kojih su posebno zanimljive "Čokolada - uživanje u ukusu", "Akademija domaćeg peciva" i "Velika knjiga torti i kolača".
(MONDO)