• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ćemo za ručak? Kamilu?

Kamilje meso moglo bi da postane novi izvozni proizvod Australije ukoliko jedan egipatski biznismen uspije da otvori klanicu i fabriku za preradu mesa.

 Šta ćemo za ručak? Kamilu? Izvor: MONDO

Inicijativa Magdija El Ašrama bi ne samo dovela kamilje meso na svjetske trpeze, već bi smanjila broj kamila u Australiji gdje one predstavljaju ozbiljan ekološki problem.

"Kamilje meso je mnogo bolje od govedine. Ima daleko manje masti od bilo koje druge vrste mesa", tvrdi El Ašram.

"Kamilje meso je popularna hrana u zemljama Bliskog istoka, sjeverne Afrike i Evrope, a Australija ima idealne uslove za proizvodnju tog mesa", objasnio je on, dodajući da namjerava da sagradi najveću klanicu u zemlji kapaciteta od 100.000 životinja godišnje.

Budući da se kamile hrane uglavnom travom, njihovo meso bi moglo da se tretira kao "organsko", kazao je El Ašram, ističući da je kamilje meso nalik govedini po ukusu, ali bogatije gvoždžem i vitaminom C.

Uvezene 1840. godine, mahom iz Indije da bi služile kao prevozno sredstvo, danas u Australiji više od milion kamila krstari prostorom od tri miliona kvadratnih kilometara u zapadnoj oblasti Autbek.

Zbog visoke stope razmnožavanja, njihova populacija se udvostručuje svakih devet godina. Šteta koju izazovu procjenjuje se na više od 10 miliona australijskih dolara godišnje.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop