Zamislite kako bi izgledalo da sednete negde u kafić, popijete svoje piće, a zatim pojedete čašu, naravno jestivu?
Briganti kaže da je glavni razlog za pravljenje ove čaše očuvanje prirode. "Možete da ih bacite na travu ili ih potpunu rastopite ako ih samo na minut stavite pod mlaz tople vode".
Složićete se, ideja je dobra, ali ono što će možda sprečiti širu upotrebu ovih čaša je cena - za samo četiri čaše potrebno je izdvojiti 11,95 dolara (oko devet evra).
Ipak, jestive čaše našle su se i na udaru kritike - mnogi kažu da se na taj način "ruši" čitava poenta ambalaže - zaštita hrane ili pića od prljavštine i mikroba.
Dakle, ono što brine stručnjake je koliko ruku će dodirnuti čašu, pre nego što je neko pojede. Sa druge strane, ukoliko bi se jestiva ambalaža pakovala u neku drugu, nejestivu ambalažu, ponovo smo na početku.