• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brze pituljice iz rerne: Super su za dane kada nemate puno vremena, gotove su za 15 minuta

Izvor Stvar ukusa

Saznajte kako da tokom dana kada nemate puno vremena, za samo 15 minuta napravite brze pituljice iz rerne.

 Brze pituljice iz rerne Izvor: Shutterstock

Kada vam se prijede toplo, domaće pecivo koje na sto stiže brže nego što biste naručili hranu - ove pituljice su pravi izbor. Spajaju jednostavnost, brzinu i onaj poznati miris iz kuhinje koji podseća na djetinjstvo i nedjeljna jutra. Bilo da se budite ranije i želite da porodici servirate nešto ukusno ili spremate brzu večeru poslije napornog dana, ove pituljice su spas u poslednjem trenutku.

Njihova čar je u tome što su spolja lagano hrskave, iznutra mekane, a nadjev možete mijenjati po raspoloženju. Slane, slatke, posne ili mrsne - uvijek uspijevaju i uvijek nestanu čim se iznesu na sto. 

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: pecivo

Porcije/Količina: 4–6 porcija (oko 20 pituljica)

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 12–15 minuta

Ukupno vrijeme pripreme: 22–25 minuta

Težina: lako

 Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 200 ml jogurta (kefir ili kiselo mlijeko takođe može)
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • 150 g sira (ili džem za slatku varijantu)
  • 1 jaje za premazivanje
  • susam ili lan za posipanje

Priprema:

1. korak: Miješanje suvih sastojaka

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

2. korak: Dodavanje mokrih sastojaka i miješenje

Dodajte jogurt i ulje, pa zamijesite glatko, mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke.

3. korak: Razvlačenje tijesta

Razvucite tijesto oklagijom na pobrašnjenoj površini, u oblik pravougaonika.

Posni premaz:

Ako pravite posne pituljice, umjesto jaja premažite ih sa malo ulja ili mješavinom kašike ulja, kašičice gustina i kašike vode.

4. korak: Stavljanje nadjeva

Isijecite na kvadrate, dodajte nadjev (sir ili džem) i urolajte u male pituljice.

5. korak: Premazivanje

Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pospite susamom ili lanom.

7. korak: Pečenje

Pecite u zagrijjanoj rerni na 200 stepeni, oko 12–15 minuta, dok ne dobiju lijepu, zlatnu boju.

Krstarica/Stvar ukusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop