• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruža pogača (RECEPT)

Izvor mondo.rs

Ova pogača nije samo ukusna, već i dekorativna i biće ukras na trpezarijskom stolu.

Izvor: MONDO

Potrebno:

- Pola litre mleka
- Pola manjeg pakovanja svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 jaje
- Kašičica soli
- Kilogram brašna
- 250 grama putera

Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka, dodati šećer i ostaviti da "kisne", da testo počne da se diže. U dubljoj posudu staviti brašno, jaje, mleko, kvasac i umesiti testo i ostaviti na toplom da nadođe.

Oklagijom razviti testo na stolu, na pola centimetra, premazati umućenim puterom, uviti testo u rolat i seći komade širine tri do četiri centimetra. Ređati u podmazanu okruglu tepsiju i bogato posuti susamom.

Ostaviti da testo opet malo nadođe.

Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni Celzijusovih, dok pogača ne porumeni.

Služi se topla, uz sir, kajmak, kao predjelo, ali i kada se ohladi odlična je užina uz neku svežu salatu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop