• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se peku semenke bundeve

Autor mondo.rs

Spadaju u popularni "sport za zube", mogu da se kupe već pečene, ali su neuporedivo ukusnije one koje sami kod kuće spremite, pre svega jer možete da dozirate količinu soli.

Za početak, morate da nabavite bundevu. Obavezno pitajte na pijaci, da li je bundeva koju nameravate da kupite za pečenje ili za kuvanje, razlika je u tome koliko je sočna, odnosno suva, a ni semenke nisu iste.

Prodavac će znati da vam kaže da li kupujete bundevu sa semenkama čija opna nije suviše debela i kruta.

Bundevu prepolovite na pola i izdubite kašikom mekši deo u kojem se nalaze koštice. Odvojte semenke, stavite ih u cediljku i dobro isperite pod mlazom tople vode. Protresite ih da se ocedi sva tečnost, a potom ih osušite na papirnom ubrusu.

Raširite ih da se prosuše i ne ulepe, a potom ih prospite u nauljen pleh.

Možete i da same semenke da poprskate maslinovim uljem, zatim da ih posolite i pecite oko 20 minuta na najjačoj vatri, dok semenke ne porumene.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop