Mnogi dodaju maslinovo ulje kada kuvaju špagete, da se testenina ne bi zalepila. Kuvar otkriva zašto to nikada ne bi trebalo da radite!
Italijanski kuvar Fabio Vivijani, koji živi i radi u Čikagu, kaže da nikada ne bi trebalo da dodajete maslinovo ulje u testeninu jer ono neće pomoći da se špagete/makarone ne zalepe jedna za drugu.
Da budemo precizniji, kuvar kaže da bi one koji to rade "trebalo da bude sramota jer ovaj divni, skupi sastojak tako traće".
On dodaje da postoji daleko jeftiniji trik koji će vam pomoći da se testenina ne zalepi.
"Mislim da je najgluplja stvar koju sam ikada čuo u vezi sa kuvanjem testenine da treba dodati maslinovo ulje da se ne bi zalepila. To je laž, a osim toga, traćite taj divni sastojak i treba da vas bude sramota. Sve što bi trebalo da uradite, kako biste izbegli da se testenina lepi, je da često mešate dok se kuva", savetuje Vivijani.
"Samo mešajte testeninu, lenji ludi!"
Vivijani je rešio i "misteriju" u vezi sa tim da li testeninu treba posoliti.
"U redu je dodate malo soli, ali budite pažljivi da ne presolite testeninu, naročito ako pravite i neki slani sos ili dodajete sir koji je već slan", kaže kuvar.