• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Indipendent: Banjaluka kao top destinacija 2019!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Britanski "Indipendent" uvrstio je BiH na listu najpoželjnijih destinacija za sljedeću godinu, uz naročito apostrofiranje najvećeg grada Republike Srpske - Banjaluke

 Indipendent: Banjaluka među top destinacijama 2019 Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Prema prognozama "Indipendentovog" tima za putovanja, BiH bi mogla 2019. godine biti među poželjnim destinacijama, naročito zbog činjenice da će, kako navode, Banjaluka biti povezana s Velikom Britanijom. U preporuci za BiH navodi se da će ove godine biti uvedene aviolinije koje će Banjaluku povezivati sa Belgijom, Bavarskom i Švedskom, te da se očekuje da će se isto desiti i s Londonom.

Od gradova u preporuci "Indipendenta" osim Banjaluke pominju se Travnik, Mostar i Sarajevo, a turistima se predlaže i da posjetu BiH iskombinuju s posjetom istočnoj Hrvatskoj.

"U posljednjih pet godina Banjaluka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru 'Discovery' kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka 'Indenpendenta' je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestacija koji čine Banjaluku gradom događaja", rekla je za federalne medije Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije Banjaluke.

Osim BiH među poželjnim destinacijama prema prognozama "Indipendenta" su i Japan, Charleston, Magaluf, Plovdiv, Eliat, Greater Bay Area, obala Kambodže, Put svile kroz Uzbekistan, Island, Škotska i Roterdam.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop