• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makaroni sa pestom i prženim lukom

Domaći pesto sos, testenina u obliku koji vam se dopada i prženi luk, sve gotovo za pola sata.

Isprobajte ovaj recept za domaći pesto sa pečenim slanim bademima.

Sastojci:

¼ šolje maslinovog ulja

Jedan manji crni luk, isečen na kolutove

Kašičica soli

450 grama testenine koju volite (trebalo bi da bude šira i kraća, da se sos zadrži)

1¼ šolje sitno seckanog svežeg peršuna

¾ šolje sitno rendanog parmezana

½ šolje pečenih slanih badema

Jedna i po kašičica sitno rendane kore limuna

Dve supene kašike sveže ceđenog soka od limuna

Jedan čen belog luka, sitno iseckan

Priprema:

Ulje zagrejte na srednju temperaturu pa ispržite kolutove luka, dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Luk izvadite, stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće, i malo posolite.

Ulje prespite u manju činijicu, i dodajte još malo maslinovog ulja.

Pastu skuvajte prema uputstvima sa kutije, u slanoj vodi. Jednu šolju vode u kojoj se kuvala sačuvajte.

U blender stavite peršun, parmezan, bademe, koricu limuna, sok od limuna i beli luk, i blendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte ulje, malo više od polovine šolje vode u kojoj se kuvala testenina i još malo soli, i blendirajte dok se ne ujednači. Ukoliko je sos previše gust, dodajte još malo vode od kuvanja paste.

U većoj činiji pomešajte testeninu i pesto sos, stavite odozgo pržene kolutiće luka u služite toplo.

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop