Posna projara po starom receptu je odličan predlog za doručak ili ručak u vreme posta
Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaću projaru sa mladim lukom.
Sastojci:
800 grama kukuruznog brašna
Šolja ulja
Mlake vode prema potrebi
Soli po ukusu
Tri veze mladog luka (crnog)
Priprema:
Operite i očistite luk, iseckajte ga na kolutiće, pa iseckajte i pera, i kratko propržite na ulju, tek da luk malo omekša.
Brašno sipajte u činiju za mešenje, u sredini napravite rupu pa sipajte prženi luk, malo prohlađen prethodno. Posolite, i počnite da mesite testo, dodajući ulje i vodu,
Kad dobijete ujednačeno testo, sipajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje, ili u podmzane kalupe za projicu. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Imate li vi dobar recept za posni doručak? Pišite nam!