Mala promena u receptu i dobijate ukusan "prolećni" ručak!
Isprobajte ovaj jednostavan recept za lazanje sa kupusom.
Sastojci:
Srednja glavica kupusa
Dve kašike maslinovog ulja
Jedna glavica luka srednje veličine, sitno iseckana
Dva čena belog luka, sitno iseckana
500 grama mlevene junetine
400 grama pirea od paradajza
Kašičica sušenog bosljka
500 grama rikota sira
Dva jaja
30 grama rendanog parmezana
200 grama rendane mocarele
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Glavicu kupusa odvojite na listove i odsecite tvrdi deo.
Maslinovo ulje zagrejte, i izdinstajte crni luk, dodajte beli luk i bosiljak, zatim mleveno meso i dinstajte dok meso ne bude skoro gotovo. Zatim sipajte pire od paradajza, soli i bibera po ukusu, i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.
U međuvremenu, pomešajte rikotu sa parmezanom i jajima i posolite i pobiberite po ukusu.
Na dno vatrostalne činije stavite jedan sloj listova kupusa, zatim stavljajte meso, mešavinu sira, sloj kupusa, i to ponavljajte dok ne potrošite meso. Na vrh stavite rendanu mocarelu, i pecite četrdesetak minuta. Služite toplo.
Imate li vi neki dobar recept za "prolećni" ručak?