Recept za početnike koji ima ukus kao iz restorana!
Predstavljamo vam jednostavan recept za svinjetinu sa jabukama, jelo koje važi za klasik međunarodne kuhinje.
Bogat povrćem, voćem i proteinima, ovo je kompletan obrok, a priprema je prilagođena početnicima.
Sastojci:
Dve porcije svinjskog filea
250 grama sitnog mladog krompira
Jedan crveni luk
300 mililitara pileće supe od kocke
Jedna veća jabuka
Ruzmarin
Ulje
So, biber
Priprema:
U velikom tiganju, zagrejte ulje i pržite svinjski file po dva-tri minuta sa svake strane.
Dodajte fileu luk i krompir, isečene na kriške, i propržite još četiri minuta uz povremeno mešanje. Začinite ruzmarinom.
Ulijte supu u tiganj, poklopite i pustite da se krčka pet minuta. Jabuku isecite na tanje kriške, dodajte je u tiganj i krčkajte sve zajedno dok krompir ne bude mekan kada ga bocnete viljuškom.
Začinite solju i biberom i poslužite toplo.
Kako vi pripremate svinjski file? Recite nam u komentarima!