• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prolećna torta sa jagodama

Autor mondo.rs

Ukusna torta koja će vam ulepšati dan!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu voćnu tortu.

Sastojci:

Dva krupnija jaja na sobnoj temperaturi

230 grama pavlaka

200 grama šećera

100 mililitara biljnog ulja

Kašičica ekstrakta vanike

260 grama brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Četvrtina kašičice soli

350 grama jagoda, očišćenih

Kašičica šećera u prahu, za posipanje

Priprema:

U pleh stavite papir za pečenje, rernu zagrejte na 180 stepeni. Polovinu jagoda isecite na listiće, polovinu samo na dva dela.

U većoj činiji mikserom mutite jaja i šećer, na velikoj brzini, oko pet minuta, dok ne dobijete svetlu "laku" smesu. Dodajte pavlaku, ulje, kašičicu ekstrakta vanile i smanjite brzinu pa miksirajte dok se smesa ne sjedini.

U manjoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, a zatim dodajte suve sastojke u smesu jaja i šećera, malo po malo, tako da se ne prave grudvice. Miksirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Polovinu smese sipajte u pleh, poređajte jagode isečene na listiće, pa nalijte i drugu polovinu smese. Na vrh stavite jagode isečene na polovine, blago ih pritiskajući tako da malo utonu u testo.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni između 45 i 55 minuta, ili dok čačkalica kojom ćete bocnuti testo da proverite ne izađe suva.

Tortu ostavite da se ohladi u plehu, petnaestak, dvadeset minuta, zatim je izvadite da se sasvim ohladi.

Pospite šećerom u prahu, ukrasite jagodama i služite.

Ako želite da podignete ugođaj na "viši nivo", napravite sos od jagoda koji ćete preliti preko isečenih parčića. U blenderu na velikoj brzini miskirajte oko 300 grama jagoda sa otrpilike četvrtinom šolje šećera.

Koji je vaš omiljeni voćni kolač? Pišite nam!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop