Lagana i osvežavajuća, ova salata je odličan obrok za tople dane.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu, osvežavajuću salatu.
Sastojci:
150 grama zelene salate, rukole ili "zeleniša" po izboru
Pola glavice crvenog luka, isečenog na tanke režnjeve
300 grama čeri paradajza
60 grama krutona
*Krutone možete kupiti gotove, ili ih napraviti u rerni tako što ćete sredinu starog hleba iseći na kockice, "poprskati maslinovim uljem" i peći u plitkom plehu dvadesetak minuta na 180 stepeni.
50 grama rendanog parmezana
Ljuta papričica, iseckana na kolutove
Za preliv
Tri kašike maslinovog ulja
Kašika sirćeta
Kašika senfa
Pola kašičice origana
Pola kašičice soli
Malo bibera
Manji čen belog luka, sitno iseckan
Priprema:
Sve sastojke za preliv sipajte u činiju, pa umutite žicom.
Sastojke za salatu pomešajte u velikoj činiji, začinite prelivom, pospite krutone i dodajte još malo rendanog parmezana i služite.