Probajte ovaj jednostavni recept za ljubitelje aromatične hrane!
Napravite ovo aromatično jelo od pečuraka kao lagani ručak, ili kao prilog uz neko jelo od mesa.
Sastojci:
Deset većih šampinjona
Dva čena belog luka
150 grama prezli
Mleveni bademi
Majčina dušica
Maslinovo ulje
Parmezan
So, biber
Priprema:
Pečurke očistite i osušite, odvojite kapice od stabljika i poređajte ih na pleh tako da im otvor bude na gornjoj strani. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni desetak minuta.
Stabljike sitno iseckajte, pomešajte sa prezlama, malo maslinovog ulja, majčinom dušicom i sitno seckanim belim lukom. Malo izdinstajte mešavinu kako bi isparila suvišna tečnost iz pečuraka.
Pažljivo kašikom napunite polupečene pečurke, odozgo narendajte malo parmezana i zapecite ih još pet do deset minuta. Poslužite toplo.
Kako vi pripremate punjene pečurke? Recite nam u komentarima!